X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Chińska produkcja wieprzowiny spadła o ponad 20% w 2019 r

ASF doprowadził do znacznego spadku chińskiej produkcji wieprzowiny w ciągu ostatniego roku.

21 styczeń 2020
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Według danych Chińskiego Biura Statystyki w 2019 r. produkcja wieprzowiny, wołowiny, baraniny i drobiu wyniosła 76,49 mln ton, co stanowi spadek o 10,2 procent w porównaniu z rokiem poprzednim.

Produkcja wołowiny wyniosła 6,67 miliona ton, co stanowi wzrost o 3,6 procent; baranina 4,88 miliona ton, wzrost o 2,6 procent; drób, 22,39 mln ton, wzrost o 12,3 procent; jaja 33,09 mln ton, wzrost o 5,8 procent; mleko, 32,01 mln ton, wzrost o 4,1 procent; i wieprzowina, 42,55 mln ton, o 21,3 procent mniej.

17 stycznia, 2020/ National Bureau of Statistics/ Chiny.
http://www.stats.gov.cn

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły