X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Chiny badają importowany łańcuch chłodniczy pod kątem SARS-CoV-2

Importowane mięso z łańcucha chłodniczego będzie dezynfekowane, badane, o obórt nim będzie nadzorowany w celu powstrzymania rozprzestrzeniania się COVID-19.

12 luty 2021
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Aby zapobiec ryzyku zawleczenia wirusa SARS-CoV-2 poprzez zanieczyszczone opakowania importowanych przesyłek, Rada Państwa, Generalny Zarząd Nadzoru Rynku we współpracy z Generalną Administracją Celną wdrożyły wspólny mechanizm zapobiegania i kontroli. Środki te poprawiają zarządzanie identyfikowalnością żywności w łańcuchu chłodniczym, w tym mięsa, drobiu i ryb i owoców morza, i mają na celu pomoc w kontrolowaniu rozprzestrzeniania się COVID-19.

Import łańcucha chłodniczego będzie śledzony od kontroli celnej przez cały łańcuch po sprzedaż hurtową, detaliczną i catering. Ustanowiono mechanizm szybkiego i dokładnego reagowania dla produktów problemowych, który będzie służył ścisłej kontroli ryzyka pandemii i utrzymaniu zdrowia publicznego.

27 listopad, 2020/ National Health Commission/ Chiny.
http://www.nhc.gov.cn/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły