X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Chiny będą importować mniej wieprzowiny w 2021 roku

USDA przewiduje spadek importu wieprzowiny do Chin w tym roku wraz ze wzrostem produkcji wieprzowiny w tym kraju.

11 marzec 2021
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Przewiduje się, że ubój świń w Chinach w 2021 roku osiągnie prawie 600 milionów sztuk. Produkcja została pobudzona przez większe firmy, które centralizują produkcję, modernizują obiekty i wdrażają środki bezpieczeństwa biologicznego. Jednak choroby zwierząt i niskie wskaźniki produkcyjności loch spowodują problemy dla chińskiego pogłowia trzody chlewnej i mogą zagrozić ekspansji.

Prognozuje się, że produkcja wieprzowiny w 2021 r. wzrośnie o 14% po rekordowo niskich wskaźnikach w 2020 r., w miarę wprowadzania do użytku ekspansji dokonywanych przez duże firmy w ciągu ostatnich dwóch lat. Jednak nawet przy ekspansji w 2021 r. produkcja wieprzowiny pozostanie poniżej poziomów sprzed ASF, utrzymując ceny krajowe na stosunkowo wysokim poziomie.

Konkurencyjne ceny importowanej wieprzowiny i produktów wieprzowych pozostaną ważnym składnikiem krajowej podaży wieprzowiny. Prognozuje się, że import wieprzowiny w 2021 r. osiągnie 4,5 miliona ton metrycznych. Stanowi to 15% spadek od 2020 r., ale nadal jest stosunkowo wysoki.

8 marca, 2021/ USDA/ USA
https://apps.fas.usda.gov/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły

Powiązane produkty w sklepie

Sklep specjalizujący się w branży świń
Doradztwo i serwis techniczny
Ponad 120 marek i producentów