X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Chiny: dobre perspektywy dla produkcji wieprzowiny, kukurydzy i soi

Chińskie Ministerstwo Rolnictwa opublikowało pod koniec ubiegłego miesiąca „Raport dotyczący perspektyw rolnictwa w Chinach (2021-2030)”.

18 maj 2021
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W 2021 r. zdolność Chin do zabezpieczenia dostaw zbóż i ważnych produktów rolnych ulegnie dalszej poprawie. Oczekuje się, że powierzchnia uprawy kukurydzy wzrośnie o ponad 4%, a produkcja wieprzowiny o 20%.

W ciągu następnych 10 lat struktura rolnictwa w Chinach będzie nadal optymalizowana, a jakość i efektywność rozwoju będą nadal rosły. Średnia roczna stopa wzrostu dla kukurydzy, wieprzowiny, mleka i innych produktów wyniesie ponad 2%. Oczekuje się, że plony kukurydzy i soi znacznie wzrosną. Międzynarodowy handel produktami rolnymi stanie się bardziej aktywny i oczekuje się dywersyfikacji partnerów handlowych.

Aby utrzymać pogłowie świń na poziomie sprzed ASF, oczekuje się dalszego wzrostu podaży soi i kukurydzy, podczas gdy import wieprzowiny i drobiu ma się zmniejszyć.

14 maja, 2021/ Redakcja 333 na podstawie danych z MoA i MAPA.

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły

Powiązane produkty w sklepie

Sklep specjalizujący się w branży świń
Doradztwo i serwis techniczny
Ponad 120 marek i producentów