X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Chiny: niższe ceny żywca i wieprzowiny

Produkcja żywca wieprzowego w Chinach nadal rosła, co skutkowało niższymi cenami.

12 luty 2021
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Według monitoringu chińskiego Ministerstwa Rolnictwa i Spraw Wsi, od grudnia 2020 r. pogłowie loch reprodukcyjnych w całym kraju rosło z miesiąca na miesiąc przez 15 kolejnych miesięcy, a pogłowie żywca wieprzowego rosło z miesiąca na miesiąc. przez 11 kolejnych miesięcy. Według National Bureau of Statistics do końca grudnia 2020 roku pogłowie żywca osiągnęła 407 mln, a loch hodowlanych 41,61 mln, osiągając odpowiednio 92,1% i 93,1% poziomu na koniec 2017 roku. Według konsultacji ekspertów Ministerstwa, liczba żywca wieprzowego od stycznia do lutego br. ma wzrosnąć o około 25% w porównaniu z analogicznym okresem roku poprzedniego.

Według Ministerstwa Rolnictwa i Spraw Wsi ilość żywca wieprzowego poddawanego ubojowi znacznie wzrosła od sierpnia 2020 roku. Szczególnie w ostatnich miesiącach dynamika wzrostu jest bardzo dobra. Wielkość uboju w listopadzie i grudniu wzrosła o ponad 40% rok do roku.

Ceny żywca wieprzowego nadal spadały na początku stycznia tego roku, z około 36,7 juanów za kilogram do około 32 juanów obecnie; Ceny wieprzowiny również zaczęły spadać, a cena hurtowa spadła z 47,64 juana za kilogram w styczniu do 45,30 juana na dzień 4 lutego.

* Sprawdź ceny w Chinach i innych krajach w naszej sekcji Ceny świń.

5 luty, 2021/ Ministerstwo Rolnictwa i Spraw Wsi / Chiny.
http://www.moa.gov.cn/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły