X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Chiny otwierają rynek dla włoskiej wieprzowiny

Otwarcie rynku chińskiego dla wieprzowiny, tłuszczu wieprzowego i podrobów wieprzowych, choć ograniczone do makroregionu Północnego, może generować w pierwszym etapie obroty wysokości 50 mln €.

4 październik 2016
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W miniony wtorek, 27 września, po ponad 10 latach negocjacji, włoskie Ministerstwo Zdrowia zostało poinformowany przez chińską ambasadą we Włoszech, o decyzji podjętej przez "Inspekcję Nadzoru Jakości i Administrację Ogólną Kwarantanny" (AQSIQ) Chin o otwarciu rynku chińskiego na włoską wieprzowinę. Stało się tak dzięki potwierdzeniu przez Włochy, że są wolne od choroby pęcherzykowej świń w makroregionie Północnym (regiony Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardy, Marche, Piedmont, Aosta Valley, Veneto, Trento i Bolzano).

Zapowiedź ta pozwoli na uruchomienie procedur operacyjnych z chińskimi władzami w celu skutecznego otwarcia rynku dla świeżego mięsa wieprzowego i produktów po krótkim procesie obróbki. Wcześniej wywóz tych produktów został utrudnione przez fakt, że Włochy nie zostały uznane za wolne od choroby pęcherzykowej świń, pomimo tego, że problem jest ograniczony do zaledwie dwóch regionów.

Otwarcie rynku chińskiego dla wieprzowiny, tłuszczu wieprzowego i podrobów wieprzowych, choć ograniczone do makroregionu Północnego, może generować w pierwszym etapie obroty wysokości 50 mln €.

wtorek 27 września 2016/ MIPAAF/ Włochy
https://www.politicheagricole.it

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji