- W skali globalnej oczekuje się, że w 2031 r. produkcja wieprzowiny osiągnie 126,2 mln ton (Mt) , co stanowi wzrost o 13,4% w stosunku do szacowanej całkowitej produkcji w 2022 r.
- W latach 2022-2031 oczekuje się, że produkcja mięsa wołowego i drobiowego wzrośnie o 12,5% i 18,4%, a jej wielkość osiągnie odpowiednio 82,4 i 154,9 Mt.
- W porównaniu z innymi białkami, produkcja wieprzowiny powinna rosnąć w wyższym tempie niż wołowina, chociaż zostanie wyprzedzona przez wzrost produkcji drobiu.
- W przypadku Brazylii i Meksyku prognozuje się, że w 2031 r. ilości osiągną 5,4 Mt i 1,9 Mt, co oznacza wzrost odpowiednio o 20,8% i 24,7% w porównaniu z 2022 r.
333 Ameryka Łacińska na podstawie danych The United States Department of Agriculture (USDA).