X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

FAO: globalny rozwój rynku mięsa w 2018 r.

Dane opublikowane przez FAO pokazują wzrost światowej produkcji mięsa w roku 2018.

12 kwiecień 2019
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Według FAO, globalna produkcja mięsa w 2018 r. szacowana jest na 336,4 mln ton, o 1,2% więcej niż w 2017 r., głównie w Stanach Zjednoczonych Ameryki, Unii Europejskiej i Federacji Rosyjskiej, częściowo zrównoważona przez spadek Chin i stagnację w Brazylii, dwóch największych producentów mięsa na świecie.

W różnych podsektorach mięsnych produkcja mięsa wołowego (dotyczy mięsa pochodzącego od przeżuwaczy, w tym krów, wołów i bawołów) odnotowała najwyższą ekspansję (+2,1%), a następnie mięso drobiowe (+1,3%), w przypadku mięsa owczego (mięso pochodzące od owiec i kóz) (+0,6%) i wieprzowiny (+0,6%) produkcja pozostała stabilna .

kwiecień2019/ FAO.
http://www.fao.org

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły