X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Francja: produkcja trzody pozostaje na stałym poziomie od początku 2014 roku

W ciągu pierwszych dziewięciu miesięcy 2014 roku ubój spadł o 0,3% pod względem liczby sztuk, ale wzrósł o 0,6% w odniesieniu do masy.

3 grudzień 2014
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Według najnowszych informacji biuletynu "Infos Rapides" służb statystyki Ministerstwa Rolnictwa Francji (Agreste), w ciągu pierwszych dziewięciu miesiecy 2014 roku ubój spadł o 0,3% względem pod liczby sztuk, ale wzrósł o 0,6% w odniesieniu do masy, porównując do tego samego okresu w 2013, dzięki niewielkiemu wzrostowi średniej wagi.

We wrześniu 2014 roku średnia cena kategorii E + S wynosiła € 1,48 / kg: był to spadek rok-po-roku o 18%, pierwszy w 2014 roku, na podstawie średniej ceny od 2009 do 2013 (- 5%). Wysoki poziom produkcji wydaje się mieć wpływ przede wszystkim na ceny.

W odniesieniu do eksportu wieprzowiny, od początku 2014 roku nastąpił spadek z roku na rok o 5%.

czwartek 23 października, 2014/ Agreste/ Francja.
http://agreste.agriculture.gouv.fr/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji