X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Hiszpania: spowolnienie wzrostu produkcji wieprzowiny

Pomimo rekordowego wzrostu produkcji i wartości wieprzowiny, roczny wzrost wynosi 3,82%, czyli poniżej 8% wzrostu w 2020 roku.

9 marzec 2022
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W 2021 r. hiszpańska produkcja wieprzowiny nadal rosła, osiągając poziom 5 194 435 ton, przekraczając tym samym rekord z poprzedniego roku.

Mimo że produkcja wzrosła o 3,82% w stosunku do roku 2020, tempo wzrostu uległo spowolnieniu i spadło poniżej wzrostu o prawie 8% w roku 2020.

Evolution of Spanish pork production (in tons) and variation with respect to the previous year (%) for the period 2016-2021. Source: 333 based on data from the Ministry of Agriculture.

Evolution of Spanish pork production (in tons) and variation with respect to the previous year (%) for the period 2016-2021. Source: 333 based on data from the Ministry of Agriculture.

Liczba zwierząt poddanych ubojowi wyniosła 58 499 719 sztuk, czyli o 4,22% więcej niż w roku 2020. W odniesieniu do masy tusz, wynoszącej 88,79 kg, odnotowano niewielki spadek w porównaniu z rokiem 2020.

4 marca, 2022/ Redakcja 333 Staff na podstawie danych MAPA.

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły