X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Przeglądasz edycję Polski Przejście do innej edycji English (Global) Pokaż więcej
Czytaj ten artykuł w:

Indeks cen mięsa FAO, maj 2024 r.

Międzynarodowe ceny mięsa drobiowego i wołowego spadły, podczas gdy ceny mięsa wieprzowego i owczego wzrosły.

Ewolucja indeksu cen mięsa FAO. Źródło: FAO.
Ewolucja indeksu cen mięsa FAO. Źródło: FAO.
14 czerwiec 2024
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Indeks cen mięsa FAO wyniósł w maju średnio 116,6 punktów, co oznacza nieznaczny spadek (0,2%) w porównaniu z kwietniem i 1,3% poniżej analogicznej wartości sprzed roku. Międzynarodowe ceny mięsa drobiowego i wołowego spadły, podczas gdy ceny mięsa wieprzowego i owczego wzrosły. Spadek światowych cen mięsa drobiowego odzwierciedlał zwiększoną dostępność eksportową przy niższym popycie wewnętrznym w niektórych głównych krajach produkujących, podczas gdy niewielki spadek cen bydła był spowodowany powolnym popytem importowym w połączeniu z dużymi dostawami eksportowymi z Oceanii. Z kolei wzrost światowych cen wieprzowiny w ujęciu miesiąc do miesiąca był wspierany przez wzrost popytu i utrzymujące się ograniczenia podaży, głównie w Europie Zachodniej. Tymczasem ceny mięsa owiec wzrosły ze względu na wyższe globalne zakupy, pomimo obfitych dostaw eksportowych w Oceanii.

Zmiany indeksu cen wieprzowiny FAO. Źródło FAO.
Zmiany indeksu cen wieprzowiny FAO. Źródło FAO.

7 czerwca, 2024/ FAO.
https://www.fao.org

Obejrzano 121 razy

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły