Eksport kanadyjskiej wieprzowiny i produktów wieprzowych wzrósł o 21,9% w pierwszych 10 miesiącach 2020 r. w porównaniu z tym samym okresem w 2019 r., osiągając 4,2 mld USD. Chiny są liderem w tym zakresie- wartość eksportu wyniosła 1,4 miliarda USD (+ 945 milionów USD / + 191,9%). Japonia była drugim co do wielkości rynkiem docelowym dla kanadyjskiego eksportu wieprzowiny i produktów wieprzowych, osiągając 1,2 mld USD (+ 36,1 mln USD / + 3,1%), a Stany Zjednoczone były trzecim co do wielkości rynkiem, osiągając 1 mld USD (+ 14,9 mln USD / + 3,1%). Chociaż rynek jest mniejszy, zauważalny wzrost eksportu do Wietnamu wyniósł 36,6 mln USD / 317,1%, osiągając 48,2 mln USD w pierwszych dziesięciu miesiącach 2020 r.
17 grudnia, 2020/ Rząd Kanady / Kanada
https://www.canada.ca/