X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Kanadyjski zakład przetwórstwa wznawia działalność po wykryciu COVID-19 u pracowników. Nowe środki bezpieczeństwa.

W wielu miejscach na świecie firmy z branży muszą borykać się ze skutkami COVID-19 wśród swoich pracowników. Po stwierdzeniu wirusa u pracowników, ubojnia w Kanadzie wprowadza nowe środki bezpieczeństwa po dwutygodniowej przerwie w produkcji.

16 kwiecień 2020
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Po 14-dniowym zamknięciu z powodu COVID-19 u pracowników firma wdrożyła wszystkie zalecenia dotyczące zdrowia publicznego, a zarząd Olymel ogłosił, że jego zakład uboju i rozbioru mięsa w Yamachiche na Mauricie wznowił działalność od wtorku 14 kwietnia .

Wdrożony zostanie nowy protokół w celu ochrony zdrowia pracowników i zwalczania rozprzestrzeniania się COVID-19. Jeżeli nie można zachować odległości dwóch metrów między dwoma stacjami roboczymi, wprowadza się środek łagodzący, taki jak montaż paneli oddzielających oraz noszenie maski i daszka ochronnego, zgodnie z zaleceniem l'Institut national de santé publique du Québec, oprócz wszystkich innych już istniejących zabezpieczeń.

Moce produkcyjne zakładu zostaną dostosowane do liczby dostępnych pracowników. Przed pandemią tygodniowa zdolność uboju fabryki Yamachiche wynosiła 28 000 świń. Firma ma nadzieję, że stopniowo powróci do tej zdolności, w zależności od rozwoju sytuacji.

11 kwietnia, 2020/ Olymel/ Kanada.
http://www.olymel.ca/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły