X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Kanadyjski eksport wieprzowiny do Chin został tymczasowo zawieszony

Kanadyjska Agencja Inspekcji Żywności przestała wydawać certyfikaty eksportowe do Chin na wszystkie produkty wieprzowe i wołowe od 25 czerwca 2019 roku.

28 czerwiec 2019
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Kanadyjscy producenci wieprzowiny zostali poinformowani, że Chiny nie będą już przyjmować kanadyjskich produktów wieprzowych ze względu na obawy dotyczące ważności świadectwa wywozowego. W rezultacie Kanadyjska Agencja Inspekcji Żywności przestała wydawać certyfikaty eksportowe do Chin na wszystkie produkty wieprzowe i wołowe od 25 czerwca 2019 r. Zatrzymanie kanadyjskiego eksportu nie jest wynikiem obaw o bezpieczeństwo żywności, ale nadużywanie reputacji Kanady jako dostawcy bezpiecznych produktów wysokiej jakości.

Chiny są bardzo ważnym rynkiem dla kanadyjskich producentów. W 2018 r. eksport wieprzowiny w Kanadzie wyniósł prawie 4 mld USD, z czego 514 mln USD wyeksportowano do Chin, co jest trzecim co do wielkości rynkiem eksportowym. Sprzedaż w 2019 r. wzrosła o 50% w stosunku do poziomów z 2018 r., a ten zwiększony popyt znalazł odzwierciedlenie w wyższych cenach żywych świń.

środa 26 czerwca, 2019/Canadian Pork Council/Kanada. http://www.cpc-ccp.com

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły