X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Komisja przyjmuje nowe zasady dotyczące oznaczania pochodzenia podstawowych składników w żywności

Komisja Europejska przyjęła nowe przepisy dotyczące oznaczania pochodzenia głównego składnika żywności, które zostały zatwierdzone w głosowaniu państw członkowskich.

29 maj 2018
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Nowe rozporządzenie zapewni wysoki poziom przejrzystości, zapewniając obywatelom UE jasne informacje na temat pochodzenia żywności sprzedawanej na rynku UE. Zgodnie z rozporządzeniem w sprawie informacji na temat żywności dla konsumentów (FIC) należy wskazać pochodzenie podstawowego składnika, jeśli jest ono inne niż pochodzenie żywności, aby nie wprowadzać w błąd konsumentów i ujednolicić sposób przedstawiania takich informacji. Przedsiębiorstwa sektora spożywczego będą miały pewien poziom elastyczności w celu uwzględnienia różnych metod przetwarzania żywności. Przepisy będą obowiązywać od 1 kwietnia 2020 r.

poniedziałek 28 maja, 2018/ EC/ UE.
https://ec.europa.eu

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji