X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Efekty kontroli w ramach programu "Zero tolerancji"

W ramach wprowadzonego przez Inspekcję Weterynaryjną programu „Zero tolerancji” w dniach 16 kwietnia –12 maja 2014 r. terenowe organy Inspekcji Weterynaryjnej na terenie całej Polski przeprowadziły łącznie 2482 kontrole.

19 maj 2014
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W ramach wprowadzonego przez Inspekcję Weterynaryjną programu „Zero tolerancji” w dniach 16 kwietnia –12 maja 2014 r. terenowe organy Inspekcji Weterynaryjnej na terenie całej Polski przeprowadziły 278 kontroli w rzeźniach, 484 w zatwierdzonych zakładach przetwórstwa spożywczego, 23 w chłodniach składowych, 271 w punktach skupu zwierząt, 176 u pośredników w handlu zwierzętami, 279 środków transportu środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego oraz 971 środków transportu zwierząt do 8h. Łącznie przeprowadzono 2482 kontrole. Jednocześnie w wyniku prowadzonych kontroli ujawniono 17 prowadzonych nielegalnie działalności.

W okresie 16 kwietnia – 12 maja 2014 r. łącznie:
-nałożono w drodze decyzji administracyjnej 39 kar pieniężnych na łączną sumę 80 100 zł, nałożenie 10 kolejnych jest w toku;
-nałożono 38 mandatów na łączną kwotę 7 250 zł;
-11 spraw przekazano do organów ścigania, przekazanie 2 kolejnych jest w toku;
-1 sprawę przekazano do urzędu skarbowego;
-wydano 9 decyzji administracyjnych o zawieszeniu/zakazie działalności i/lub
wykreśleniu z rejestru, wydanie 3 kolejnych jest w toku;
-w stosunku do 1 urzędowego lekarza weterynarii uchylono wyznaczenie;
-2 sprawy przekazano właściwym terenowo powiatowym lekarzom weterynarii.
Kolejny raport zostanie przekazany w czerwcu 2014r

15 maja 2014/ Polska http://www.wetgiw.gov.pl/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości 3trzy3 w 3 minuty

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji