X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Konsultacje w sprawie ewentualnej umowy o wolnym handlu między Kanadą i Chinami

Rząd kanadyjski rozpoczął trzy miesiące konsultacji na temat potencjalnego porozumienia o wolnym handlu z Chinami.

23 marzec 2017
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Rząd Kanady szuka informacji zwrotnej od osób fizycznych, przedsiębiorstw, organizacji społeczeństwa obywatelskiego, związków zawodowych, naukowców, grup tubylczych, rządów poszczególnych prowincji. Konsultacje są otwarte do 2 czerwca.

"Porozumienia handlowe mają wielkie znaczenie dla producentów wieprzowiny w Kanadzie, którzy ciężko pracują, aby rozwijać globalną reputację jako wiarygodnego dostawcę bezpiecznej, zdrowej i wysokiej jakości wieprzowiny", mówi prezes CPC Rick Bergmann. "70% kanadyjskiej produkcji świń jest eksportowanych, międzynarodowe możliwości rynkowe, takie jak Chiny, stwarzają stabilne miejsca pracy w całym kraju, przyciągają inwestycje i przyczyniają się do wzrostu gospodarczego".

Chiński rynek jest drugim co do wielkości partnerem handlowym w Kanadzie, po Stanach Zjednoczonych i jest rozwijającym się rynkiem. Kanada obecnie eksportuje do Chin co roku ponad 326 000 ton produktów z wieprzowiny i wieprzowiny do Chin, a w 2016 roku wzrosło o 144 procent (184,510 ton).

CPC angażuje się w budowanie silnych związków z Chinami. Podjęte już kroki obejmują  otwarcie biura Canadian Pork International w Szanghaju i uruchomienie w 2016 roku marki Verified Canadian Pork w Pekinie i Hong Kongu. W tym roku CPI będzie wspierać promocje członkowskie w celu dalszego rozwoju rynku wieprzowiny w Chinach.

 

wtorek 7 marca, 2017/ Canadian Pork Council/ Kanada.
http://www.cpc-ccp.com

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji