X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Możliwości w eksporcie wieprzowiny do Indii

W okresie od 2017 do 2019 roku Indie zwiększyły import świeżej i mrożonej wieprzowiny.

9 grudzień 2020
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Roczny eksport świeżej i mrożonej wieprzowiny (Taric 0203) z reszty świata do Indii miał tendencję wzrostową między 2017 (1 kwietnia) a 2020 (31 marca) rokiem. Łączna wartość światowego eksportu w milionach dolarów (MUSD) wynosiła: 2,29 (od 1 kwietnia 2017r. do 31 marca 2018r.); 2,40 (od 1 kwietnia 2018r. do 31 marca 2019r.) i 2,86 (od 1 kwietnia 2019r. do 31 marca 2020r.), zgodnie z danymi opublikowanymi przez TradeStat, Ministerstwo Handlu, Rząd Indii (https://tradestat.commerce.gov .in / eidb /).

Za rok od 1 kwietnia 2019 r. do 31 marca 2020 r. wartości eksportu w mln USD: Belgia - 1,44; Hiszpania, 1,00; Włochy, 0,32; USA, 0,05; Rosja, 0,03; Wielka Brytania, 0,01; Sri Lanka, 0,01. W semestrze od 1 kwietnia 2020 r. do 30 września 2020 r., według danych ze wspomnianego źródła, światowy eksport Tarica 0203 do Indii wyniósł 0,46 mln USD; z Hiszpanii osiągnął wartość 0,15 mln USD, czyli 32,6% ogólnoświatowego importu mięsa wieprzowego do Indii w tym semestrze. Belgijski eksport wyniósł 0,14 mln USD, Rosja 0,09 mln USD, a Włochy 0,08 mln USD.

Indie były importerem netto produktów Taric 0203 w analizowanym okresie. Możliwości wzrostu eksportu wieprzowiny do kraju można wiązać z perspektywami wzrostu popytu, który pozostaje utajony, oraz z zapewnieniem wysokiej jakości dostaw z przewagami komparatywnymi nad lokalną podażą tych produktów.

19 listopad, 2020/ MAPA-Boletín de Noticias del Exterior/ Hiszpania.
https://www.mapa.gob.es

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji