X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Niemcy: ubojnie w 2016r.

Dziesięć głównych niemieckich rzeźni zwiększyło ich zdolność uboju o 2,3% w stosunku do roku 2015.

24 marzec 2017
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Stowarzyszenie producentów świń w Niemczech (ISN) podało, że pomimo gwałtownego spadku liczby producentów trzody chlewnej i wielu wyzwań prawie wszystkie główne niemieckie rzeźnie zwiększyły zdolność ubojową, jak pokazano w klasyfikacji 10 głównych rzeźni w 2016 r.

Ranking Ubojnia Mln sztuk poddanych ubojowi w 2016 Procent całości Różnica z 2015
1 Tönnies 16.20 27.3% 0%
2 Vion 8.87 14.9% 1.3%
3 Westfleisch 8.00 13.5% 4%
4 Danish Crown 3.00 5.1% 15.4%
5 Müller Gruppe 2.10 3.5% 12.3%
6 Vogler Fleisch 2.03 3.4% -12%
7 Böseler Goldshmaus 1.77 3.0% 4.7%
8 Tummel 1.55 2.6% 2.6%
9 Simon 1.04 1.8% 1.0%
10 Düringer Fleisch 0.96 1.6% 15.7%
Top10 w sumie   45.51 76.7% 2.3%
W sumie w Niemczech   59.35 100% -0.1%

 

Tönnies, Vion i Westfleisch były ponownie trzema głównymi rzeźniami, z 55,7% całkowitej całości. Dziesięć głównych niemieckich rzeźni zwiększyło ich zdolność do uboju o 2,3%, osiągając łącznie 45,51 milionów sztuk, co odpowiada 76,7% ogółu ubojów. W sumie w niemieckich rzeźniach 59,35 mln sztuk zostało poddanych ubojowi, co oznacza spadek o 0,1% w stosunku do roku 2015.

czwartek 23 marca 2017/ ISN/ Niemcy
https://www.schweine.net

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane produkty w sklepie

Sklep specjalizujący się w branży świń
Doradztwo i serwis techniczny
Ponad 120 marek i producentów