X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Niemcy zwiększyły produkcję mięsa w 2016r.

Zwiększenie średniej masy tuszy przyczyniło się do zwiększenia produkcji o 1000 ton w porównaniu do 2015r.
 

28 luty 2017
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W 2016 roku, niemiecki ubojnie komercyjne osiągnęły nowy rekord w produkcji mięsa. Federalny Urząd Statystyczny (Destatis) informuje, że w porównaniu z poprzednim rokiem produkcja mięsa nieznacznie wzrosła o 0,1% (4.500 ton), osiągając sumę 8,25 mln ton.

Commercial pork production in Germany in 2016

Commercial pork production in Germany in 2016



 

W trakcie 2016 roku, poddano ubojowi 59.3 mln świń: jest to spadek o 0,1% (63,400 sztuk) w stosunku do roku 2015 i jest to związane z produkcją krajową. Ubój niemieckich świń spadł o 47,100 sztuk, podczas gdy ubój świń importowanych wzrósł w tym samym okresie o 9,0% (383,700 sztuk), osiągając 4,7 miliona sztuk. Wzrost średniej masy tuszy także uległ wzrostowi.

 

wtorek, 7 lutego2017/ Destatis/ Niemcy.
https://www.destatis.de

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji