Raport odzwierciedla zobowiązania i działania obejmujące około 90% mięsa sprzedawanego w Stanach Zjednoczonych, przy czym 93% największych firm członkowskich Meat Institute (ponad 2000 pracowników) przesłało dane. Wskaźniki i cele Meat Institute są ściśle powiązane z wysiłkami podejmowanymi w gospodarstwach rolnych w zakresie wołowiny, wieprzowiny, drobiu i pasz, aby zapewnić zrównoważony rozwój w całym łańcuchu dostaw.
Jednym z kluczowych celów jest dążenie do tego, aby 100% członków Meat Institute ustaliło naukowo uzasadniony cel redukcji emisji do 2030 roku. Do tej pory 14 członków generalnych Meat Institute reprezentujących większość mięsa sprzedawanego w Stanach Zjednoczonych oraz 10 dostawców/członków stowarzyszonych wyznaczyło lub publicznie zobowiązało się do wyznaczenia celów zweryfikowanych przez Science-Based Targets Initiative.
Osiemdziesiąt sześć procent raportujących zakładów, które zajmują się żywymi zwierzętami, posiada kompleksowy program dobrostanu zwierząt oparty na wytycznych Instytutu Mięsa dotyczących obchodzenia się ze zwierzętami. Siedemdziesiąt trzy procent raportujących zakładów, które mają do czynienia z żywymi zwierzętami, przechodzi audyty obsługi zwierząt przeprowadzane przez strony trzecie, co najmniej raz w roku. Celem jest osiągnięcie 100% do 2025 roku.
Raport wykazał silne zaangażowanie w bezpieczeństwo żywności, przy czym 93% raportujących zakładów posiada multidyscyplinarny zespół, który okresowo dokonuje przeglądu programów bezpieczeństwa żywności i podejmuje działania. Dziewięćdziesiąt dwa procent zakładów przeprowadza akredytowany audyt bezpieczeństwa żywności.
październik, 2023/ Północnoamerykański Instytut Mięsa / Stany Zjednoczone.
https://www.meatinstitute.org