X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Nowe metody klasyfikacji tusz w Irlandii

Ustanowiono warunki zatwierdzania nowych metod klasyfikacji i aktualizacji równania.

13 marzec 2018
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Irlandia zwróciła się do Komisji o usunięcie metody "Fat-O-Meat'er (FOM)" z wykazu dozwolonych metod klasyfikacji tusz wieprzowych w Irlandii, ponieważ nie jest już stosowana, w celu zatwierdzenia trzech nowych metod klasyfikacji tusz wieprzowych na jej terytorium i zaktualizowania istniejącego wyrównania dla instrumentu "Hennessy Grading Probe 2 (HGP2)".

Irlandia przedstawiła szczegółowy opis próbnego rozbioru, wskazując zasady, na których opierają się te nowe metody, wyniki próby rozbioru i równania stosowane do oceny zawartości procentowej chudego mięsa. Analiza tego wniosku wykazała, że spełnione zostały warunki zatwierdzenia nowych metod klasyfikacji i aktualizacji. Te metody klasyfikacji powinny zatem zostać zatwierdzone w Irlandii.

Autoryzuje się następujące metody klasyfikacji tusz wieprzowych:

  • the ‘Hennessy Grading Probe 2 (HGP 2)
  • Hennessy Grading Probe 7 (HGP 7)
  • the ‘Fat-O-Meat'er II (FOM II)
  • the ‘AutoFom III’

poniedziałek 12 marca, 2018/ OJEU/ UE.
http://eur-lex.europa.eu

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji