X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Podaż wieprzowiny w Chinach odbudowuje się po COVID-19

Po repopulacji i wznowieniu konsumpcji wieprzowiny po pandemii Ministerstwo Rolnictwa przewiduje, że podaż wieprzowiny będzie się nadal poprawiać.

15 lipiec 2020
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Liczba świń w kraju na koniec czerwca wyniosła około 340 milionów sztuk, co stanowi wzrost o prawie 30 milionów sztuk w porównaniu z końcem ubiegłego roku. Podaż żywych świń i prosiąt odbiła przez pięć kolejnych miesięcy, co wskazuje, że komercyjne tuczniki dostępne w sprzedaży po lipcu będą stopniowo rosły, a podaż wieprzowiny na rynku będzie się nadal poprawiać.

Liczba loch rośnie przez 9 kolejnych miesięcy i wzrosła o 28,6% w porównaniu do września ubiegłego roku.

Oczekuje się, że import wieprzowiny w tym roku wzrośnie o ponad 1 milion ton w porównaniu z ubiegłym rokiem. W ciągu pierwszych pięciu miesięcy tego roku importowano 1,724 miliona ton wieprzowiny, co stanowi wzrost o 146,2% rok do roku.

Po skutecznej kontroli sytuacji COVID-19 przemysł gastronomiczny wznowił działalność. Oczekuje się, że spożycie wieprzowiny w branży restauracyjnej będzie nadal rosło w późniejszym okresie.

Ogólnie ceny wieprzowiny rosną sezonowo od czerwca do września. W tym roku wzrost konsumpcji po pandemii zostanie dodany do tego zjawiska, a presja na wzrost może być jeszcze większa. Ponadto duże opady deszczu w niektórych częściach południa wywarły pewien wpływ na produkcję wieprzowiny i transport produktów, a także podniosły ceny wieprzowiny na niektórych obszarach.

13 lipca, 2020/ Ministerstwo Rolnictwa i Spraw Wsi / Chiny.
http://www.moa.gov.cn/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości 3trzy3 w 3 minuty

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły