X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Pogłowie świń w USA rośnie

Według USDA "Quarterly Hogs and Pigs (Wrzesień 2017)", pogłowie śiwń w USA na dzień 1 września 2017r. wynosiło 73.5 milionów sztuk. To o 2 precent więcej niż we wrześniu 2016r ..

24 październik 2017
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

The average pigs saved per litter was a record high of 10.65 for the June-August period, compared to 10.58 last year. Pigs saved per litter by size of operation ranged from 7.80 for operations with 1-99 hogs and pigs to 10.70 for operations with more than 5,000 hogs and pigs.

Inwentarz hodowlany, wynoszący 6,09 milionów sztuk, wzrósł o 1 procent w stosunku do ubiegłego roku i jest to nieco więcej niż w poprzednim kwartale. Liczba świń rzeźnych wynosiła 67,5 miliona sztuk, czyli o 3 procent więcej w stosunku do ubiegłego roku i o 3 procent więcej w stosunku do ostatniego kwartału.

Średnia liczba prosiąt odchowanych 1 miot była rekordowo wysoka, wynosząc 10,65 w okresie od czerwca do sierpnia, w porównaniu do 10,58 w zeszłym roku.

Quarterly Hogs and Pigs Inventory –United States: September 1
Quarterly Hogs and Pigs Inventory –United States: September 1

United States hog producers intend to have 3.07 million sows farrow during the September-November 2017 quarter, up 1 percent from the actual farrowings during the same period in 2016, and up 5 percent from 2015. Intended farrowings for December-February 2018, at 3.02 million sows, are up 1 percent from 2017, and up 3 percent from 2016.

The total number of hogs under contract owned by operations with over 5,000 head, but raised by contractees, accounted for 47 percent of the total United States hog inventory, unchanged from the previous year.

czwartek 28 września 2017/ USDA, National Agricultural Statistics Service/ USA
http://usda.mannlib.cornell.edu

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji