X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Polska: Chile otwarte na polską wieprzowinę i wołowinę

Zakłady, które uzyskały już zatwierdzenie strony chilijskiej mogą rozpocząć eksport.

8 listopad 2016
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Polska jest jednym z trzech państw członkowskich UE dopuszczonych do eksportu przetworzonych produktów z mięsa wołowego na rynek Chile. Rozpoczęcie eksportu możliwe jest po pozytywnym rozpatrzeniu formularza aplikacyjnego zakładu przez chilijskie służby weterynaryjne. Wzór ww. formularza dostępny jest u powiatowego lekarza weterynarii, podobnie jak wzór świadectwa zdrowia dostępny w systemie TRACES.

Ponadto, ww. wzór świadectwa zdrowia może towarzyszyć przesyłkom przetworzonych produktów z mięsa wieprzowego. Zakłady, które uzyskały już zatwierdzenie strony chilijskiej mogą rozpocząć eksport. W przypadku nowych zgłoszeń, konieczne jest wypełnienie formularza dostępnego u powiatowego lekarza weterynarii w celu uzyskania zatwierdzenia władz weterynaryjnych Chile.

poniedziałek 7 listopada 2016r /GIW/ Polska www.wetgiw.gov.pl

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji