X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Polska: konsultacje społeczne na temat wędzonek

22 lipca 2014 r. został skierowany do konsultacji społecznych projekt rozporządzenia w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów mięsnych wędzonych tradycyjnie.

25 lipiec 2014
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

22 lipca 2014 r. został skierowany do konsultacji społecznych oraz umieszczony na stronie Biuletynu Informacji Publicznej MRiRW oraz Rządowego Centrum Legislacji projekt rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Projekt obejmuje wymagania weterynaryjne stosowane przy produkcji produktów mięsnych wędzonych tradycyjnie w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi (WWA).

Ministerstwo zachęca do zgłoszenia ewentualnych uwag w terminie do dnia 7 sierpnia 2014 r.

Rozporządzenie będzie miało na celu umożliwienie korzystania z odstępstwa, w zakresie najwyższych dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi (WWA) dla produktów mięsnych wędzonych tradycyjnie umieszczanych na rynku krajowym, przewidzianego w obecnie procedowanym w instytucjach Unii Europejskiej rozporządzeniu Komisji SANCO/11252/2014.

czwaretk, 24 lipca 2014/KRIR/ Polska
www.krir.pl

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji