X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Można składać wnioski o udzielenie pomocy w związku z ASF

Agencja Rynku Rolnego podaje, że do dnia 30 maja 2014 r. można składać wnioski o udzielenie pomocy finansowej w ramach nadzwyczajnych środków wspierania rynku wieprzowiny.

10 kwiecień 2014
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Agencja Rynku Rolnego podaje, że do dnia 30 maja 2014 r. można składać wnioski o udzielenie pomocy finansowej w ramach nadzwyczajnych środków wspierania rynku wieprzowiny.

Po dostawie świń do rzeźni, można składać wnioski do Oddziału Terenowego ARR właściwego ze względu na miejsce siedziby stada, z którego pochodzą świnie dostarczone do uboju, będące przedmiotem wniosku.

O pomoc finansową mogą ubiegać się producenci świń, prowadzący chów świń w gospodarstwach położonych na obszarze określonym w załączniku do decyzji wykonawczej Komisji 2014/100/UE i załączniku do decyzji wykonawczej Komisji 2014/134/UE oraz na obszarze określonym w części II pkt. 2 załącznika do decyzji wykonawczej Komisji 2014/178/EU lub obszarze ustanowionym w jakiejkolwiek innej decyzji wykonawczej Komisji jaka zostanie przyjęta w tej sprawie.

Producent świń, który ubiega się o pomoc zobowiązany jest do zarejestrowania się w Centralnym Rejestrze Przedsiębiorców (CRP) prowadzonym przez ARR. W przypadku wnioskodawców już zarejestrowanych formularz wniosku o przyznanie pomocy jest jednocześnie wnioskiem o rejestrację w CRP lub o aktualizację danych zawartych w CRP.

Pomoc finansowa przysługuje w odniesieniu do następujących kategorii świń:

1) lochy (kod CN 0103 92 11) – lochy o masie co najmniej 160 kg,

2) świnie (kod CN 0103 92 19) – pozostałe świnie żywe o masie 50 kg i więcej.

Pomoc naliczana będzie wg stawki pomocy wynoszącej 35,7 EUR/100 kg masy tuszy uzyskanej z dostarczonych do uboju zwierząt.

Informacje o szczegółowych warunkach są zawarte w załączonym pliku.

warunki_asf_2014.pdf

Środa, 9 kwietnia 2014/ Polska http://www.arr.gov.pl/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły