X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Polska: piknik wieprzowy KRIR

Celem imprezy było zachęcenie do większego spożycia mięsa wieprzowego, a także zapoznanie z walorami i wartościami odżywczymi produktów wieprzowych.

19 maj 2015
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

16 maja 2015 r. Krajowa Rada Izb Rolniczych, przy okazji organizowanego przez MRiRW Pikniku Poznaj Dobrą Żywność, zorganizowała Piknik Wieprzowy sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

W trakcie pikniku prowadzono kampanię informacyjna promująca walory dietetyczne i smakowe oraz spożycie mięsa wieprzowego w postaci różnym wyrobów i potraw. Monika Goździalska, uczestniczka programu Master Chef i jedna z najlepszych blogerek kulinarnych w Polsce zaprezentowała pokaz kulinarny najlepszych potraw na grilla wraz z degustacją, które cieszyły się ogromnym zainteresowaniem uczestników Pikniku. Celem imprezy było zachęcenie do większego spożycia mięsa wieprzowego, a także zapoznanie z walorami i wartościami odżywczymi produktów wieprzowych.

W trakcie imprezy wyświetlano materiały informujące o walorach zdrowotnych i smakowych mięsa wieprzowego. Na stoisku KRIR odbywała się także bezpłatna degustacja potraw z mięsa wieprzowego, przygotowana przez koło gospodyń wiejskich z Andrespola.

 

poniedziałek 18 maja 2015 / KRIR/ Polska www.krir.pl

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości 3trzy3 w 3 minuty

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji