X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Polska: połączenie ZM Łmeat-Łuków i ZM Henryka Stokłosy

Połączenie ma zwiększyć efektywność działalności i innowacyjność produkcji. Pozwoli to także na stworzenie atrakcyjniejszej oferty produktowej.

8 czerwiec 2017
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W tym roku Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. rozpoczęły procedurę konsolidacji z Zakładami Mięsnymi Henryka Stokłosy Sp. z o.o. w Śmiłowie. Obydwa podmioty należą do Grupy Kapitałowej Henryka Stokłosy. Finalizacja procesu przewidywana jest jeszcze na ten rok.

Celem tego działania jest specjalizacja produkcji obu zakładów oraz optymalizacja kosztów działalności. W Łukowiema się odbywać ubój wieprzowy i wołowy, produkcja mięs kulinarnych wieprzowych i wołowych, produkcja wędlin i wyrobów z udziałem wołowiny (w tym wyrobów długo dojrzewających) oraz produkcję konserw. Zakłady w Śmiłowie specjalizować się będą w produkcji wędzonek, kiełbas cienkich oraz wszelkich innych wyrobów wędliniarskich.

czwartek 8 czerwca 2017r. /Związek Polskie Mięso/ www.polskie-mieso.pl

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji