W tym roku Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. rozpoczęły procedurę konsolidacji z Zakładami Mięsnymi Henryka Stokłosy Sp. z o.o. w Śmiłowie. Obydwa podmioty należą do Grupy Kapitałowej Henryka Stokłosy. Finalizacja procesu przewidywana jest jeszcze na ten rok.
Celem tego działania jest specjalizacja produkcji obu zakładów oraz optymalizacja kosztów działalności. W Łukowiema się odbywać ubój wieprzowy i wołowy, produkcja mięs kulinarnych wieprzowych i wołowych, produkcja wędlin i wyrobów z udziałem wołowiny (w tym wyrobów długo dojrzewających) oraz produkcję konserw. Zakłady w Śmiłowie specjalizować się będą w produkcji wędzonek, kiełbas cienkich oraz wszelkich innych wyrobów wędliniarskich.

czwartek 8 czerwca 2017r. /Związek Polskie Mięso/ www.polskie-mieso.pl