X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Polska: prywatne przechowywanie

Wnioski o dopłatę będzie można składać od 4 stycznia 2016 r.

18 grudzień 2015
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Komisja Europejska opublikowała Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2015/2334 z dnia 14 grudnia 2015 r., wprowadzające prywatne przechowywanie wieprzowiny oraz ustalające z góry stawkę dopłat, zgodnie z którym wnioski o dopłatę będzie można składać od 4 stycznia 2016 r.

Mechanizmem objęte będą tusze/półtusze i niektóre elementy wieprzowe (m.in. szynki, boczki, łopatki, przodki, schaby, karkówki oraz tłuszcz podskórny). Okres przechowywania (okres objęty dopłatą) wynosić będzie 90, 120, 150 dni. Stawki dopłat w porównaniu z obowiązującymi w 2015 r. podwyższono o ok.17-20 % (w zależności od asortymentu i okresu przechowywania).

czwartek 17 grudnia 2015 /ARR/ Polska arr.gov.pl

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji