X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Produkcja wieprzowiny w Niemczech wzrosła

Produkcja wieprzowiny osiągnęła 2,76 mln ton: 67.000 ton (+ 2,5%)

16 listopad 2015
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W pierwszej połowie 2015 roku, według danych Federalnego Urzędu Statystycznego (Destatis), produkcja mięsa w niemieckich rzeźniach osiągnęła 4,07 mln ton, co oznacza wzrost o około 80000 ton (lub + 2,0%) w stosunku do tego samego okresu w 2014 roku. Poprzedni rekord w pierwszym semestrze roku został osiągnięty w 2011 roku, wynosząc 4,01 mln ton.

Produkcja wieprzowiny osiągnęła 2,76 mln ton: 67.000 ton (+ 2,5%) więcej niż w analogicznym okresie roku 2104. Tak więc, produkcja wieprzowiny miała decydujący wpływ na całkowity wzrost produkcji mięsa. Również liczba ubitych świń (29,3 mln) była rekordowa (+ 673,400 świń lub + 2,3%).

sierpień 2015/ Destatis/ Niemcy
https://www.destatis.de

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości 3trzy3 w 3 minuty

Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji