X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Raport o globalnym rynku zbóż

Światowa produkcja zbóż była w ubiegłym roku na niemal historycznym poziomie. Oczekuje się, że produkcja soi spadnie. COVID-19 wpływa na rynki.

Total grains: Supply and demand summary
Total grains: Supply and demand summary
4 marzec 2020
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Według raportu Grain Market Report Międzynarodowej Rady Zbożowej światowa całkowita produkcja zbóż (pszenicy i ziarna gruboziarnistego) w sezonie 2019/20 wyniosła niemal historyczną wartość, 2172 mln t. Rekordowe zbiory pszenicy i jęczmienia zrekompensowały z nadwyżką mniejsze zbiory kukurydzy. Całkowita podaż była tylko o 1% wyższa r / r, a ponieważ konsumpcja nadal rośnie, pod koniec 2019/20 r. przewiduje się dalszy spadek zapasów zbóż, głównie przez kukurydzę.

Światowy obszar zbioru kukurydzy w sezonie 2020/21 ma wzrosnąć o 1%, głównie za sprawą USA, z kolei globalny obszar jęczmienia może spaść o 1% ze względu na potencjalnie słabszy zwrot.

Prognozuje się, że światowa produkcja soi

spadnie o 5% r / r w sezonie 2019/20 z powodu spadku produkcji w USA - o prawie 24 mln t. IGC GOI spadło o 3% netto, ponieważ obawiają się rozprzestrzeniania COVID-19 w połączeniu z przeważnie niezagrożonymi perspektywami zbiorów, niższymi cenami eksportowymi zbóż i nasion oleistych.

27 luty, 2020/ International Grains Council/ UK.
https://www.igc.int/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły