X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Spektakularny wzrost eksportu wieprzowiny Kanady do Chin

W pierwszym trymestrze 2016 roku, Kanada wyeksportowała łącznie 317,245 ton wieprzowiny, co stanowi wzrost o około 12%

23 maj 2016
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

 

Według danych opublikowanych przez Statistics Canada, w pierwszym trymestrze 2016 roku, Kanada wyeksportowała łącznie 317,245 ton wieprzowiny, co stanowi wzrost o około 12% w stosunku do analogicznego okresu w 2015 roku, gdy eksport osiągnął 285,145 ton.


Głównym kierunkiem eksportu, choć z lekkim spadkiem o 0,67%, nadal jest USA, z prawie 35% całości eksportu (109,211 ton). Za USA są Chiny, które z 72,384 tonami importowanego mięsa, jest drugim rynkiem, ze spektakularnym wzrostem o ponad 350% w porównaniu z tym samym okresem w 2015 roku (16,079 ton). Japonia, Meksyk i Korea Południowea są nadal ważnymi miejscami docelowymi dla kanadyjskiej wieprzowiny.

Maj 2016/ Dane 3tres3 na podstawie Statistics Canada.

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji