X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Tyson zamyka największy zakład przetwórstwa wieprzowiny, ponieważ coraz więcej pracowników ma COVID-19

Firma zamyka dwa zakłady, które zatrudniają w sumie 5000 pracowników w Iowa i Indianie, aby zapewnić bezpieczeństwo załodze podczas pandemii COVID-19.

23 kwiecień 2020
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Tyson Foods, Inc. planuje w tym tygodniu na czas nieokreślony zawiesić działalność w swoim największym zakładzie przetwórstwa wieprzowiny w Waterloo w stanie Iowa. Zakład działa na niższych poziomach produkcji z powodu nieobecności pracowników, a teraz wstrzyma produkcję do odwołania. Zakład ma 2800 pracowników.

Firma ogłosiła również zamknięcie zakładu przetwórstwa wieprzowiny w Logansport, IN, podczas gdy ponad 2200 członków zespołu przechodzi testy na COVID-19. Zakład produkuje trzy miliony funtów wieprzowiny dziennie.

Pozostałe zakłady mięsne i drobiarskie w firmie nadal działają, ale niektóre działają na niższych poziomach produkcji z powodu planowanego wdrożenia dodatkowych środków bezpieczeństwa pracowników lub nieobecności pracowników.

22 kwietnia, 2020/ Tyson Foods/ USA.
https://www.tysonfoods.com/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły