X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

UE: nowe zasady etykietowania od 1 kwietnia

Nowe zasady etykietowania świeżego, schłodzonego lub zamrożonego mięsa ( owiec, kóz, świń i drobiu) obowiązują od 1 kwietnia 2015.

3 kwiecień 2015
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Nowe zasady etykietowania świeżego, schłodzonego lub zamrożonego mięsa ( owiec, kóz, świń i drobiu) obowiązują od 1 kwietnia 2015.

Przepisy wymagają ifnormacji co do określenia państwa, w którym zwierzę było hodowane i poddane ubojowi. Jeśli zwierzęta urodziły się, były hodowane i poddane ubojowi w tym samym kraju, to na etykiecie wystarczy informacja o kraju pochodzenia.

Uzgodnione przez państwa członkowskie w grudniu 2013 nowe zasady odzwierciedlają zainteresowanie konsumentów przede wszystkim co do miejsca, w którym zwierzęta są hodowane, unikając dodatkowych obciążeń i kosztów w łańcuchu dostaw.

wtorek 31 marca 2015/ EC/ UE
http://europa.eu/rapid

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji