X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Unia Europejska: Raport końcowy Forum Wysokiego Szczebla do lepszego funkcjonowania łańcucha dostaw żywności

Forum przyjęło raport końcowy, który opisuje prace prowadzone w drugim okresie dwuletnim 2013-2014 i jest wynikiem obrad.

29 październik 2014
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Od 2010 roku, Forum Wysokiego Szczebla do lepszego funkcjonowania łańcucha dostaw żywności miał strategiczny cel: poprawę funkcjonowania sieci dostaw, a tym samym konkurencyjności sektora rolno-spożywczego, jako kluczowego segmentu gospodarki Unii.

Forum przyjęło raport końcowy, który opisuje prace prowadzone w drugim okresie dwuletnim 2013-2014 i jest wynikiem obrad jej członków w następujących obszarach: praktyki handlowe business-to-business, rynek wewnętrzny dla produktów spożywczych i napojów (np o podatkach spożywczych), zrównoważony rozwój, dialog społeczny oraz monitorowanie cen żywności.

Forum Wysokiego Szczebla do lepszego funkcjonowania łańcucha dostaw żywności składa się z 47 członków reprezentujących kilka państw członkowskich, europejskie firmy zajmujące się produkcją żywności, przetwarzaniem i dystrybucją, stowarzyszenia zawodowe i organizacje pozarządowych reprezentujących interesy obywateli. Jest ono kierowane przez komisarza Ferdinando Nelli FEROCI (przemysł i przedsiębiorczość) oraz z wiceprzewodniczącego Europejskiej Komisji Michela Barniera (rynek wewnętrzny i usługi) i innych komisarzy Dacian Ciolos (rolnictwo i rozwój obszarów wiejskich), Tonio Borg (Zdrowia i Konsumentów).

pdf Forum Food Raport Końcowy 2014.pdf

czwartek 16 października, 2014/ EC - Enterprise and Industry/ Unia Europejska.
http://ec.europa.eu/enterprise

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji