X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

UE wyeksportowało ponad 50% więcej wieprzowiny do Chin

Europejski eksport wieprzowiny w pierwszych dziewięciu miesiącach tego roku wzrósł o ponad 16%, a do Chin wzrósł o 55%.

6 grudzień 2019
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

W ciągu pierwszych dziewięciu miesięcy tego roku europejski eksport wieprzowiny wzrósł o 16,2% w porównaniu ze styczniem-wrześniem 2018 r., osiągając 3 363 897 ton.

Chiny nadal są głównym miejscem docelowym, stanowiąc 46% całkowitego eksportu. W przypadku eksportu do Chin odnotowano 55% wzrost w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Inne kraje, w których można zaobserwować znaczny wzrost, to Wietnam, ze wzrostem o 28% (co stanowi 2,2% całości) i Australia ze wzrostem o 24% (2,6% całości).

Głównymi celami eksportu są nadal Chiny (46% całości), Japonia (10,9%) i Korea Południowa (6,2%).

wtorek 3 grudnia, 2019/ redakcja 333 na podstawie danych Komisji Europejskiej

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły

Eksport unijnej wieprzowiny jeszcze wzrośnie

07-paź-2019
Gwałtowny wzrost popytu na wieprzowinę w Chinach w związku z rozprzestrzenianiem się afrykańskiego pomoru świń powoduje wzrost eksportu UE (+ 20%) i wzrost cen w 2019 r. Mimo to produkcja pozostanie stabilna w 2019 r., ograniczona spadkiem pogłowia loch i ograniczeniami środowiskowymi.