Całkowita produkcja mięsa czerwonego w Stanach Zjednoczonych wyniosła 47,4 miliardów funtów w 2014 roku, 4 procent mniej niż w roku poprzednim. Iowa, Kansas, Nebraska i Texas stanowiły 49 procent produkcji mięsa czerwonego dla Stanów Zjednoczonych w 2014 roku i 2013 roku.
Komercyjny ubój trzody wyniósł 106,9 mln sztuk, 5 procent mniej niż w 2013 roku z czego 99,3 procent świń zostało ubitych pod nadzorem inspekcji rządowych. Średnia waga żywca była aż o 9 funtów wyższa w porównaniu z ubiegłym rokiem, 285 funtów. Tuczniki i loszki składały się na 97,1 procent całkowitego odsetka ubijanych świń.
Na dzień 01 stycznia 2015 istniało 881 zakładów ubojowych podlegających inspekcji w porównaniu z 862 w roku ubiegłym.
Kwiecień 2015/ NASS- USDA/ USA.
http://usda.mannlib.cornell.edu