X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

USA: przyczyny wzrostu cen mięsa

NAMI mówi, że niedobór siły roboczej nadal stanowi wyzwanie dla amerykańskiego łańcucha dostaw żywności, podnosząc koszty całej żywności dla konsumentów.

16 listopad 2021
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Zakłady pakowania i przetwórstwa mięsa wciąż dochodzą do siebie po pandemii COVID-19, która zaostrzyła istniejące problemy z siłą roboczą w połączeniu ze znacznym wzrostem popytu ze strony konsumentów. Przez cały rok 2021 utrzymywały się niedobory pracowników. Instytut Mięsa donosi o firmach członkowskich, które borykają się z problemem 20% nieobecności w dowolnym dniu.

Kolejnym wyzwaniem stojącym przed produkcją mięsa są zatory w portach. Rozwiązanie tego kryzysu wymaga poprawy wydajności portów. Ostatnie zapowiedzi portów Los Angeles i Long Beach dotyczące wydłużenia godzin pracy muszą iść w parze z odpowiednią podażą siły roboczej.

Wreszcie, od kiedy sędzia federalny zablokował wiosną ubiegłego roku przepisy Nowego Systemu Kontroli Świń (NSIS) Departamentu Rolnictwa USA, prędkość linii w zakładach trzody chlewnej, które uczestniczyły w NSIS, została spowolniona od 1 lipca.

Wszystkie te wyzwania powodują wzrost cen mięsa dla konsumentów.

3 listopada, 2021/ North American Meat Institute/ Stany Zjednoczone.
https://www.meatinstitute.org

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły

Powiązane produkty w sklepie

Sklep specjalizujący się w branży świń
Doradztwo i serwis techniczny
Ponad 120 marek i producentów