Zakłady pakowania i przetwórstwa mięsa wciąż dochodzą do siebie po pandemii COVID-19, która zaostrzyła istniejące problemy z siłą roboczą w połączeniu ze znacznym wzrostem popytu ze strony konsumentów. Przez cały rok 2021 utrzymywały się niedobory pracowników. Instytut Mięsa donosi o firmach członkowskich, które borykają się z problemem 20% nieobecności w dowolnym dniu.
Kolejnym wyzwaniem stojącym przed produkcją mięsa są zatory w portach. Rozwiązanie tego kryzysu wymaga poprawy wydajności portów. Ostatnie zapowiedzi portów Los Angeles i Long Beach dotyczące wydłużenia godzin pracy muszą iść w parze z odpowiednią podażą siły roboczej.
Wreszcie, od kiedy sędzia federalny zablokował wiosną ubiegłego roku przepisy Nowego Systemu Kontroli Świń (NSIS) Departamentu Rolnictwa USA, prędkość linii w zakładach trzody chlewnej, które uczestniczyły w NSIS, została spowolniona od 1 lipca.
Wszystkie te wyzwania powodują wzrost cen mięsa dla konsumentów.
3 listopada, 2021/ North American Meat Institute/ Stany Zjednoczone.
https://www.meatinstitute.org