X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

USA: zarząd Krajowej Rady ds Wieprzowiny zatwierdził Krajowe Centrum Informacji Zdrowia Świń

Nowe, autonomiczne przedsięwzięcie będzie koncentrować swoje wysiłki na wdrażaniu gotowości branży do wyzwań jakie stawiają choroby, które mogą mieć wpływ na stada świń w USA.

4 grudzień 2014
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Zgodnie z ustalonym harmonogramem listopadowego spotkania zarząd Krajowej Rady ds Wieprzowiny zatwierdzono finansowanie Krajowego Centrum Informacji Zdrowia Świń. Nowe, autonomiczne przedsięwzięcie będzie koncentrować swoje wysiłki na wdrażaniu gotowości branży do wyzwań jakie stawiają choroby, które mogą mieć wpływ na stada świń w USA.

Według Dr. Paula Sundberga, wiceprezesa nauki i technologii w National Pork Board, na ten cel zostanie przeznaczone 15.000.000 $ na pięć lat. Centrum będzie prowadzone przez zarząd składający się z przedstawicieli Krajowej Rady, Rady Narodowej Producentów Wieprzowiny (NPPC), Amerykańskiego Stowarzyszenia Lekarzy Weterynarii Świń (AASV) oraz w dużych producentów wieprzowiny.

Sundberg zaproponował aby nowe centrum działało w kierunku rozpoznawania i wypełnienia obecnych braków wiedzy w diagnostyce chorób świń, odnoszących się do pojawiających się chorób. Ponadto, nowe centrum będzie pracować z Instytutem Chorób Zakaźnych Zwierząt w Texasie A & M University, co ułatwi analizę danych zdrowia świń

środa 19 listopada 2014/ NPB/ United States.
http://www.pork.org/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji