X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

W 2015r Rosja znacząco ograniczyła import mięsa wieprzowego.

W okresie styczeń-listopad 2015 import ogółem (z wyłączeniem danych dotyczących handlu w ramach TS) chłodzonej i mrożonej wieprzowiny, smalcu wieprzowego i podrobów wyniósł 301,5 tys. ton, co stanowi 19,2% mniej niż było dostarczane do Rosji w tym samym okresie w 2014 roku.

2 luty 2016
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Na dzień 1 grudnia 2015 roku liczba świń we wszystkich kategoriach gospodarstw w Rosji wzrosła o 9,5% do 21,9 mln sztuk. W listopadzie 2015 roku, produkcja wieprzowiny w Rosji wyniosła 201,9 tys ton jeśli chodzi o masę tusz. Jest o 8,9% więcej niż  w listopadzie 2014 r.

 

W okresie styczeń-listopad 2015 import ogółem (z wyłączeniem danych dotyczących handlu w ramach TS) chłodzonej i mrożonej wieprzowiny, smalcu wieprzowego i podrobów wyniósł 301,5 tys. ton, co stanowi 19,2% mniej niż było dostarczane do Rosji w tym samym okresie w 2014 roku.

W jedenastu miesiącach 2015 roku import schłodzonej wieprzowiny, w porównaniu do tego samego okresu w roku ubiegłym, wzrósł 7,8 razy (+ 678,1%) - do 13,2 tysięcy ton (11,5 tys ton.). Głównym dostawcą tych produktów dla Rosji była Ukraina, co stanowiło 99,5% ogólnej liczby przesyłek.

Przywóz mrożonej wieprzowiny od głównych importerów, Brazylii i Chile spadł o 20,2% (o 65,0 tys. ton), do 257,1 tys. ton.

Zdaniem ekspertów, w okresie styczeń-listopad 2015 łączna wielkość przywozu chłodzonej i mrożonej wieprzowiny z Republiki Białorusi w Rosji wyniosła około 0,83 tys. ton. Wolumen importu schłodzonego mięsa wieprzowego z tego kraju, w okresie styczeń-listopad 2015 roku spadł o 2,6 razy, a zamrożonego - 90,7 razy.

poniedziałek, 25 stycznia 2016/ РФ pigua.info

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji