X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

W kwietniu ponad połowa brytyjskiego eksportu wieprzowiny trafiła do Chin

Po raz pierwszy Chiny stanowiły w kwietniu ponad połowę eksportu świeżej i mrożonej wieprzowiny z Wielkiej Brytanii. Ogólny eksport wzrósł, a ceny importowe pozostały wyższe niż w ubiegłym roku.

Source: IHS Maritime & Trade - Global Trade Atlas® - HMRC
Source: IHS Maritime & Trade - Global Trade Atlas® - HMRC
1 lipiec 2020
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Według AHDB po raz pierwszy Chiny stanowiły ponad 50% całkowitego eksportu wieprzowiny Wielkiej Brytanii, wynosząc 10 600 ton w kwietniu.

W kwietniu eksport kiełbas odnotował bardzo silny wzrost, najwyraźniej z powodu rosnącego handlu z Irlandią, który był ponad pięciokrotnie wyższy niż w ubiegłym roku. Tak gwałtowny wzrost należy rozpatrywać ostrożnie; jednak dane z importu z Irlandii sugerują, że dostawy kiełbasy z Wielkiej Brytanii były o około 25% wyższe w ciągu miesiąca.

Eksport podrobów świń wzrósł w tym roku o 5%. (wzrost o 32% w porównaniu z rokiem ubiegłym), choć spadły wolumeny do innych miejsc docelowych, w tym do Filipin i UE.

18 czerwca, 2020/ AHDB/ UK.
https://ahdb.org.uk/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji

Powiązane artykuły