X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Wzrost eksportu europejskiej wieprzowiny w I trymestrze 2016r.

Według najnowszych danych opublikowanych przez UE odnotowano wzrost eksportu wieprzowiny o 26,5% w pierwszym trymestrze 2016 roku, w sumie 924,902 ton.

1 czerwiec 2016
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Według najnowszych danych opublikowanych przez UE odnotowano wzrost eksportu wieprzowiny o 26,5% w pierwszym trymestrze 2016 roku, w sumie 924,902 ton.

Największym rynkiem są wciąż Chiny - 42% całkowitej kwoty, a zarazem wzrost o 77% w stosunku do tego samego okresu w roku 2015. Dla Japonii, Hongkongu, Filipin i Korei Południowej jest to odpowienio: 9,4%, 9,2% , 6,5% i 5,4% całkowitej kwoty.

W odniesieniu do głównych eksporterów na poziomie globalnym, UE jest pierwszym eksporterem, a następnie USA, które osiągnłeły prawie 600.000 ton, z nieznacznym wzrostem w stosunku do pierwszego kwartału 2015 roku. Kanada i Brazylia zajmują odpowiednio trzecie i czwarte miejsce, i również odnotowały znaczący wzrost w stosunku do 2015 roku.

Maj 2016/ edytorzy pig333 na podstawie DG AGRI-EC.

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji