X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Wzrost pogłowia świń w Stanach Zjednoczonych

Na dzień 1 marca na amerykańskich farmach znajdowało się 74,6 miliona świń.

5 kwiecień 2024
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Oto najważniejsze informacje z najnowszego raportu na temat pogłowia trzody chlewnej w USA, opublikowanego 28 marca przez National Agricultural Statistics Service (NASS), Agricultural Statistics Board, United States Department of Agriculture (USDA):

Pogłowie świń w USA na dzień 1 marca 2024 r., zmiany roczne. Przygotowane przez 333 Latin America na podstawie danych USDA - NASS. 
Pogłowie świń w USA na dzień 1 marca 2024 r., zmiany roczne. Przygotowane przez 333 Latin America na podstawie danych USDA - NASS. 
  • Na dzień 1 marca 2024 r. w amerykańskich gospodarstwach rolnych było 74,6 mln świń, co stanowi wzrost o 1% w porównaniu z marcem 2023 r., ale spadek o 2% w porównaniu z 1 grudnia 2023 r.

  • Spośród 74,6 miliona świń 68,6 miliona stanowiły świnie na tucz, a 6,02 miliona było trzymanych w celach hodowlanych.

  • W okresie od grudnia 2023 r. do lutego 2024 r. w amerykańskich gospodarstwach odsadzono 33,1 mln świń, co stanowi wzrost o 2% w porównaniu z tym samym okresem rok wcześniej. Odsadzono średnio 11.53 świń na miot.

  • Amerykańscy producenci trzody chlewnej zamierzają mieć 2.92 miliona macior w okresie od marca do maja 2024 roku i 2.99 miliona macior w okresie od czerwca do sierpnia 2024 roku.

  • Producenci trzody chlewnej z Iowa mieli największe pogłowie wśród stanów, wynoszące 25.2 miliona sztuk. Minnesota miała drugie co do wielkości pogłowie na poziomie 9.10 miliona sztuk. Karolina Północna była trzecia z 7,40 mln sztuk.

28 marca, 2024/ USDA/ USA
https://www.nass.usda.gov/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji