X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0
Czytaj ten artykuł w:

Światowy Dzień Zdrowia 2015: Bezpieczeństwo Żywności

Temat Światowego Dnia Zdrowia 2015 stanowi doskonałą okazję, aby podkreślić znaczenie służb odpowiadających za zdrowie zwierząt oraz dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności w całym łańcuchu żywnościowym.

9 kwiecień 2015
X
XLinkedinWhatsAppTelegramTelegram
0

Dyrektor Generalny Światowej Organizacji Zdrowia Zwierząt, dr Bernard Vallat, obok Dyrektora Generalnego Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), dr Margaret Chan, jak również przedstawicieli Żywności i Rolnictwa Organizacji Narodów Zjednoczonych (FAO), i francuskim ministrem zdrowia i rolnictwa, był obeceny na inauguracji Światowego Dnia Zdrowia, 7 kwietnia, w Marché de Rungis międzynarodowym (Targ w Rungis).

Będzie to okazja dla WHO do promowania działań, które należy podjąć na poziomie globalnym, regionalnym i krajowym w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności i dostępu do obfitych i zrównoważonych dostaw żywności.

Bezpieczeństwo żywności, w ramach globalnego łańcucha żywnościowego oraz rosnące zapotrzebowanie na białko zwierzęce, jest zarówno wyzwaniem, jak i wspólną odpowiedzialnością, która OIE, w imieniu swoich krajów członkowskich, traktuje z najwyższą powagą. Aby być w stanie sprostać tym wymaganiom dla mleka, jaj i mięsa oraz zagwarantowania ich bezpieczeństwa, przede wszystkim jest niezbędne kontrolowanie czynników chorobotwórczych u zwierząt gospodarskich.

Temat Światowego Dnia Zdrowia 2015 stanowi doskonałą okazję, aby podkreślić znaczenie służb odpowiadających za zdrowie zwierząt oraz dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności w całym łańcuchu żywnościowym.

piątek 3 kwietnia 2015/ OIE.
http://www.oie.int/

Komentarze do artykułu

To miejsce jest przeznaczone do dyskusji między użytkownikami pig333.com a nie do zadawania pytań autorom artykułów
Skomentuj

Dostęp tylko dla użytkowników portalu 3trzy3. Zaloguj się aby dodać komentarz.

Nie jesteś subskrybentem tej zawartości Najnowsze wiadomości z branży

Newsletter o trzodzie na Twoim mailu

Zaloguj się i zapisz do subskrypcji