Dlaczego pierwsze dni po odsadzeniu są tak ważne?
Dobry start w pobieraniu paszy po odsadzeniu, w tym paszy dla prosiąt ssących i smacznych diet, ma kluczowe znaczenie dla optymalizacji zdrowia i wydajności prosiąt.
Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji
Dobry start w pobieraniu paszy po odsadzeniu, w tym paszy dla prosiąt ssących i smacznych diet, ma kluczowe znaczenie dla optymalizacji zdrowia i wydajności prosiąt.
Kontrolowana redukcja białka surowego i stosowanie niezbędnych aminokwasów może zmniejszyć zużycie wody i ograniczyć wydalanie azotu.
Praca doktorska na Uniwersytecie w Mediolanie (Włochy), której promotorem była Luciana Rossi.
Hodowca zdecydował się wykorzystać obiekt, który wcześniej był przeznaczony do tuczu świń, do końcowej fazy wzrostu loszek. Dostosował podajniki paszy płynnej, aby móc podawać suchą paszę częściowo ad libitum.
Wszystkie sektory hodowlane dążą do ograniczenia importu surowców białkowych. Mączki z owadów należą do kategorii skoncentrowanych źródeł białka, ale ich właściwości odżywcze są słabo udokumentowane. Ponadto próby włączenia ich do pasz dla trzody chlewnej były przedmiotem niewielu badań.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153070 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Włączenie suszonego młóta browarnianego do paszy nie tylko dostarcza białka, ale może zmniejszyć wpływ gnojowicy na środowisko.
Josep Gasa i Josep Casanovas komentują ostatnie badania dotyczące wpływu spożycia paszy po odsadzeniu, zarówno z perspektywy akademickiej, jak i praktycznej.
Jesteśmy zawsze na bieżąco z najnowszymi osiągnięciami w dziedzinie żywienia zwierząt.
Chociaż początkowo skupiono się na wrzodach żołądka, po pierwszych wizytach większą wagę przywiązywano do uszkodzenia wątroby i podejrzewano zatrucie.
Praca doktorska na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach, Università degli Studi di Milano (Włochy), pod kierunkiem Luciany Rossi.
Modulacja mikrobioty wydaje się wpływać na obecność S. Suis i ekspresję jego czynników wirulencji.
W poprzednim artykule poznaliśmy koncepcję bezpieczeństwa pasz, jej wpływ na produkcję trzody chlewnej oraz odpowiedzialność przemysłu paszowego w łańcuchu żywnościowym. Teraz skupimy się na tym, jak praktycznie zastosować tę koncepcję w procesie produkcji mieszanek paszowych.
Mały wózek jest zaparkowany na końcu korytarza każdego pomieszczenia porodowego, tuż pod linią dystrybucji suchej paszy.
Wybór odpowiednich źródeł białka do paszy (przed) starterowej ma kluczowe znaczenie dla wspierania zdrowia jelit, zmniejszając zależność od dodatków paszowych.
Praca doktorska na Uniwersytecie Lizbońskim. Doradcą naukowym był profesor José António Mestre Prates, a współopiekunami profesor João Pedro Bengala Freire i profesor André Martinho de Almeida.
Badanie na poziomie fenotypowym i genotypowym implikacji rozwoju wewnątrzmacicznego prosiąt we wzroście postnatalnym. Praca doktorska na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej UCM, Hiszpania, pod kierunkiem Antonio Gonzaleza de Bulnesa, Cristiny Óvilo Martín i Beatriz Isabel Redondo.
Kongres wyróżniał się udziałem liderów branży, doskonałością akademicką i metodologią nauczania, a także przestrzeniami do nawiązywania kontaktów, gromadząc ponad 1300 osób z całego regionu.
Przemysł paszowy ma do odegrania znaczącą i kluczową rolę w realizacji programu One Health w produkcji wieprzowiny na wielu poziomach.
Czy zapominamy o znaczeniu poziomu witamin w diecie po odsadzeniu w erze po tlenku cynku?
Dzisiejszy przemysł trzody chlewnej zależy od dostaw odpowiednio zbilansowanej paszy, której jakość i bezpieczeństwo mają kluczowe znaczenie dla zdrowia, dobrostanu i maksymalnej wydajności produkcyjnej świń.
Ogniska S. suis są często związane ze współistniejącymi infekcjami i czynnikami stresowymi zidentyfikowanymi jako potencjalne czynniki wyzwalające, ale naturalny proces infekcji nie jest w pełni zrozumiały, więc chcieliśmy wiedzieć, jaki jest stan naturalnie zakażonych świń.
W tym artykule skupiamy się na kluczowych aspektach zarządzania w celu optymalizacji wydajności tej linii genetycznej loch. Rozmawialiśmy z Carlosem Martinsem.
W ostatnich latach koncepcja precyzyjnego żywienia i cel poprawy efektywności wykorzystania podstawowych składników odżywczych jest uważana za innowacyjną technikę w badaniach nad trzodą chlewną.
Witamy na 333
Nawiązuj kontakty, dziel z innymi i wchodź w interakcje z największą społecznością profesjonalistów w branży trzody chlewnej.
Świętujemy 153070 użytkowników na 333!
Zarejestruj sięJesteś już użytkownikiem?Cotygodniowy newsletter podsumowujący najnowsze informacje z 3trzy3.pl
Zaloguj się i zapisz do subskrypcji